Wonen aan het water

Het project is gebouwd naar een idee van het gerenommeerde Berlijnse architectenbureau Krier en Kohl. Ook Molenaar & Van der Winden architecten en Attika Architecten werkten mee aan het gedurfde plan. Het ontwerpteam maakte een fraai glooiende halve cirkel en wat origineel een binnenhaven was met twee kades. Hierdoor ontstaat een intieme en beschutte plek. De bebouwing krult zich daarlangs en zo vormen de verschillende gevels een prachtige eenheid. Tussen de binnenhaven en de bebouwing ligt een boulevard waar de zon vrij spel heeft en waar de wind minder vat op krijgt. Wandelend op de boulevard, zittend op een terras of vanuit appartementen met uitzicht op het water geniet u van de glinstering. U ziet de schepen van de Bruine Vloot voorbijkomen. U ziet dagjesmensen aanmeren en weer vertrekken. U kijkt naar het zuidwesten, dus dat staat garant voor heel wat prachtige zonsondergangen.   

Toekomstvisie

Wonen in de zon en uit de wind

Batavia Haven wordt gebouwd aan een cirkelvormige binnenhaven. Deze is geïnspireerd op de natuurlijke baai waar het vroegere Batavia in het voormalige Nederlands-Indië aan lag. Deze halve cirkel is gericht naar de zon en het water. De wind blijft hier zoveel mogelijk buitenspel. Batavia Haven is straks vrijwel de enige locatie langs het hele IJssel- en Markermeer die zo op het zonnige zuidwesten is gericht!

havenkom

Het totale project bestaat uit vijf fraaie en karaktervolle woongebouwen, Batavia I tot en met V. Deze worden gescheiden door schuin oplopende tussenstraatjes, die aan de waterkant op een boulevard uitkomen. Hier vindt u leuke winkeltjes, aardige restaurantjes en gezellige terrasjes. Batavia I wordt nu als eerste gerealiseerd. Hier heeft u de keuze uit koop- en huurwoningen, in een grote diversiteit. Er zijn o.a. appartementen, zeer royale penthouses, woonwerkwoningen, stadswoningen en zelfstandige zorgwoningen. 

bataviahaven

Voor meer informatie, zie de verkoop website (klik hier).