Problemen met sleutelschakelaar speedgate

Update: de sleutelschakelaar is vervangen

Sinds een aantal dagen zijn er klachten over de sleutelschakelaar die de speedgate (half) opent voor fietsers en voetgangers. Het was niet meer mogelijk om de sleutel om te draaien en de poort te openen. Dit is meteen opgepakt en de oorzaak is een defecte cilinder. Dit slot wordt natuurlijk veelvuldig gebruikt iedere dag, door veel bewoners en de cilinder is onderhevig aan slijtage. Na vijf jaar is hij nu gewoon versleten en stuk.

Een aantal dagen geleden heeft ons vaste klusbedrijf geprobeerd het probleem op te lossen maar zij zijn daar niet in geslaagd. Vervolgens is meteen een nieuwe cilinder besteld. Dit moet dezelfde cilinder worden van dezelfde fabrikant. Hierop zit een lange levertijd helaas.

Een willekeurige cilinder halen bij de Gamma en deze vervangen kost minder dan een uur. Echter dan moeten er meer dan honderd nieuwe sleutels komen, voor alle bewoners. En die moeten aan alle bewoners worden uitgegeven (en alléén aan bewoners!). En als dat geen sleutel uit het sleutelplan is, dan krijgt iedereen dus een extra sleutel aan zijn of haar bos. Daar zit niemand op te wachten. En dit zou ook logistiek geen klein klusje zijn!

Omdat het bestuur en de beheerder begrijpen dat het lastig is als deze deur niet werkt, hebben we de slotenmaker ingeschakeld om een tijdelijke oplossing te maken, totdat de bestelde cilinder geleverd is en kan worden geplaatst. 

Vanaf vandaag is er een tijdelijke oplossing aangebracht. De poort kunt u weer met uw eigen huissleutel bedienen. Wanneer de nieuwe cilinder geleverd wordt (aantal weken) zal deze worden vervangen. U kunt daarna ook weer met uw eigen huissleutel de poort blijven bedienen.

Voor een aantal andere sloten zijn meteen op voorhand nieuwe cilinders besteld, zodat we die op voorraad houden, ingeval er in de toekomst sloten stuk gaan van entree deuren.

cilinder